2020-09-04 3454 views
今次來到長沙灣這間西餐廳,燈光柔和,環境浪漫,而且價錢又不會太貴!餐牌是利用QR Code再網上看,落單時找店員幫手便可!食物和飲品的款式都幾多,我跟友人點了一個晚餐和一款意大利飯加錢轉套餐。套餐包括餐湯、飲品和甜品。甘筍湯,份量都幾多,而且幾creamy,湯內有不少甘筍蓉,很足料!澳洲肉眼扒配大蝦,估唔到份量都幾多,肉眼扒都幾大塊,大概7成熟,牛肉味濃,肉質都算鬆軟,唔會好韌,而且有種鐵板牛肉的感覺。大蝦很大隻,已經開邊,蝦肉都幾多,食落啖啖肉!還配有沙律菜和薯蓉,一份晚餐都很飽肚!芝士焗蟹膏蟹蓋配海膽意大利飯,這個飯份量都幾多,蟹蓋內的蟹膏很濃味,而意大利飯用上菇菌一齊燴,飯中亦有少量海膽,飯都幾creamy,意大利飯配上蟹膏一齊食,味道特別,而且都幾惹味!桑莓芝士蛋糕,蛋糕不會太大份,由於蛋糕中間有桑莓,酸酸咪咪,能夠中和芝士蛋糕好漏的感覺,而且不算太甜!香橙雜果梳打,梳打味道不會很甜,有大量香桃和菠蘿粒,感覺很fresh!情迷橘子,這杯沙冰是香橙加芒果味,芒果味較重,味道也是不會很甜,很透心涼!
餐牌是利用QR Code再網上看,落單時找店員幫手便可!
套餐包括餐湯、飲品和甜品
澳洲肉眼扒配大蝦
芝士焗蟹膏蟹蓋配海膽意大利飯