2017-05-29 2231 views
朋友知道媽媽食素,專登推介自在素食嘅自助餐,話以前東張西望都有介紹。趁前幾日放假就帶咗媽媽黎試佢嘅午市自助餐。地點係太子地鐵站附近,行兩三分鐘就到,非常方便。價錢亦都只係$58一位,好抵。之前成日陪媽媽返大陸食素,以自助餐嚟講,款式同大陸相比係算少,但都唔係話太少,都有成十幾樣,款款都好熱。食物質素都唔錯,我最鍾意食佢嘅齋鹵味,粉絲茄子都非常出色,好入味。炒麵更係我嘅至愛。甜品方面,糖水同涼粉分開擺,可以自己調節甜度。媽媽都讚佢抵食,叫我多啲同佢嚟食,下次再試下佢啲小菜。嚟之前都有上嚟睇過網友comment,見到有一位網友踩得好勁,但朋友又話ok,先抱住試一試嘅心態幫襯。店內有一兩位員工服務態度的確麻麻,全程黑面,好似唔歡迎我地嚟咁。但大部份員工態度都親切友善。雖然香港人出咗名無笑容成日黑口黑面,但希望下次再去時,唔會再有人黑我地面啦。我地去時樓下無晒位,店員帶咗我地上閣樓坐,聽聞平時食自助餐就坐樓下,叫小菜先上樓上。閣樓嘅位置坐得幾舒服,係平時酒樓式格局。樓下啲位望落去就窄咗啲喇,不過都明嘅,開係旺區。要嚟裝野食嘅碗碟擺咗係湯左邊,自己攞自己換。飲完湯食糖水都可以有得換。見佢貼咗塊減

甜品方面,糖水同涼粉分開擺,可以自己調節甜度。

媽媽都讚佢抵食,叫我多啲同佢嚟食,下次再試下佢啲小菜。

要嚟裝野食嘅碗碟擺咗係湯左邊,自己攞自己換。飲完湯食糖水都可以有得換。見佢貼咗塊減少換碟支持環保嘅紙係度,都唔係幾好意思好似平時食自助餐咁,食完一碟就換過隻添~
2017-05-20
$58 (Lunch)