2022-06-02 136 views
有時放工懶煮,鍾意買熟食加料😝有時唔單止斬大嚿叉燒,其實我都好鍾意食酒浸乜乜乜,我見佢除咗燒味,仲有好多酒浸嘅系列都幾抵食,所以今次我買全部都係酒香系列加餸,佢哋會好細心另外配咗幾包花雕酒俾我😋.💛酒醉花雕雞半隻$65雞肉質都幾滑,而且煮得唔會過熟,可能有啲人見到佢中間有少少紅色會覺得唔夠熟,其實嗰個位係已經熟晒,雞皮好爽,雞肉吸收晒花雕酒嘅香味,味道甘香👍.💛酒醉鴨舌$45鴨舌肉質好爽脆,加埋花雕酒味道好香濃👍而且$45嘅份量都幾多,呢度有好多隻鴨嘅舌頭啦😅💛酒醉雞翼尖$16夠滑溜入味,鍾意損骨嘅人士至愛💛酒醉溏心蛋$18同樣係煮得啱啱好,粒粒都溏心,浸得都夠入味。咁除咗花雕酒醉系列,我當然都要試吓佢其他嘅燒味,我買咗佢一條沖繩黑糖焗叉燒$48咋,味道係唔錯嘅不過我就略嫌肉質有少少硬同埋乾,因我鍾意食比較鬆化同埋腍身嘅叉燒。不過整體來講都唔錯呀,都算幾抵食,呢度買咗咁多嘢$200有找。
💛酒醉花雕雞半隻$65

💛酒醉鴨舌$45

💛酒醉雞翼尖$16
夠滑溜入味,鍾意損骨嘅人士至愛

💛酒醉溏心蛋$18
同樣係煮得啱啱好,粒粒都溏心,浸得都夠入味。

2022-05-27