2017-09-16 798 views
陪朋友去金魚街睇金魚,睇完見肚餓就去樓下搵嘢食,比呢間泰國菜門口串燒檔吸引左我地入去。餐廳有兩層,我哋兩個人就安排左去樓下,三個人或以上先至可以坐上面,限時個半鐘。佢哋都有好多選擇,點咗泰式雞絲湯河$42,份量都幾大碗,湯底唔錯,飲得出係用雞肉去煲,河粉係用我哋平時食開嗰種車仔麵河粉,入邊仲有雞絲,都幾滑口,食完一碗都幾飽肚。當然點返個燒雞肉串$12,上面淋上沙爹醬,沙嗲醬好惹味,咬到有花生粒,雞肉都幾滑,重點左兩串燒雞翼$15一串 , size同燒雞肉差不多,調得幾入味,係有一隻外皮燒得有啲焦咗少少。炸蝦餅$85,啱啱炸起,上菜嗰陣時勁熱,外皮炸得金黃,入邊蝦肉彈牙,點埋個泰式辣醬啱啱好朋友想點返個菜,就叫咗個馬拉盞炒椰菜苗$75 ,馬拉盞好香配有辣椒,帶少許辣味,菜苗都好嫩口。餐牌上面寫住滿$200可以加一蚊要其中一款小食,我哋梗係唔執輸啦,點咗泰式椰汁糕,$1有四件,質素都唔差,好香椰汁味,下面有西米露加粟米,細細件作為飯後甜品都不錯。最後埋單唔使$300,餐廳又唔收加一,喺旺角區來講都算唔錯。
炸蝦餅$85,啱啱炸起,上菜嗰陣時勁熱,外皮炸得金黃,
入邊蝦肉彈牙,點埋個泰式辣醬啱啱好
點咗泰式椰汁糕,$1有四件,質素都唔差,好香椰汁味,
下面有西米露加粟米,細細件作為飯後甜品都不錯。