2021-04-08 3411 views
🍽微辣咸蛋黃單骨雞翼(4.2/5)💰68一共有8件,平均一件10蚊樓下,仲要係單骨同有咸蛋黃醬,我覺得幾抵食的雞翼好香脆,肉汁滿滿的,有啲似脆X雞翼,但多咗啲咸蛋黃味另外仲有個咸蛋黃醬,如果放耐少少變室溫溫度,啲沙起番出黎咁食仲正添🍽法式慢煮油封鴨脾(4.2/5)💰98Size合理,仲配咗啲莓醬一齊食可以減低油膩感可能餐廳主打慢煮,佢地既慢煮鴨脾的確做得唔錯撕開仲有肉汁流出黎,味道淡淡既咸同好重既鴨味可惜冇配料(需要加錢),單食鴨脾會唔夠飽所以扣咗啲啲分🍽美國安格斯特級平鐵牛扒(4.5/5)💰118平鐵牛扒姐係flat iron當時店員冇問我地要幾成熟,我估計佢地對自己牛扒生熟程度大概好有信心吧黎到有兩塊,好香牛扒同蒜油味好易切開,可以見到入面既肉偏紅,但烹煮技巧很OK,鎖死肉汁,食曬都冇血水流過出黎整體肉質好鬆軟,牛香重,所以少少筋就無傷大雅啦🍽慢煮紅酒梨配焦糖布朗尼雪糕拼盤(4.5/5)💰68本身係配芝士奶凍的,不過當日賣曬所以店員轉咗焦糖布朗尼比我地但因禍得福!焦糖布朗尼外表超脆身,好重焦糖既脆脆口感唔係焦糖醬咁簡單,真係食到用火槍燒過既香味紅酒梨原個切開,保番雪梨味道同時帶出淡
🍽微辣咸蛋黃單骨雞翼(4.2/5)💰68
雞翼好香脆,肉汁滿滿的,有啲似脆X雞翼,但多咗啲咸蛋黃味

🍽法式慢煮油封鴨脾(4.2/5)💰98
Size合理,仲配咗啲莓醬一齊食可以減低油膩感
可能餐廳主打慢煮,佢地既慢煮鴨脾的確做得唔錯
撕開仲有肉汁流出黎,味道淡淡既咸同好重既鴨味
可惜冇配料(需要加錢),單食鴨脾會唔夠飽所以扣咗啲啲分

🍽美國安格斯特級平鐵牛扒(4.5/5)💰118
平鐵牛扒姐係flat iron
黎到有兩塊,好香牛扒同蒜油味
整體肉質好鬆軟,牛香重,所以少少筋就無傷大雅啦

🍽慢煮紅酒梨配焦糖布朗尼雪糕拼盤(4.5/5)💰68
但因禍得福!焦糖布朗尼外表超脆身,好重焦糖既脆脆口感
唔係焦糖醬咁簡單,真係食到用火槍燒過既香味
紅酒梨原個切開,保番雪梨味道同時帶出淡淡酒味

🍽水果茶(4.5/5)💰42
男友好喜歡!飲落非常還原水果甜,冇化學糖精既感覺
幾清新,莓味、桃、芒果味為主

當日並無加一,點餐要去cashier比錢,但價錢好抵食,每道都係功夫菜都要好多時間心機
原來孖沙街係分店,總店係附近既普慶坊,人多冇位既時候都可以試下兩邊走睇下邊間有位啦
2021-04-08