2019-02-18 3066 views
情人節過後第三日揀咗呢間餐廳補祝,浪漫氣氛就唔會有㗎喇,不過餐廳嘅裝飾就充滿新年氣氛。餐廳唔太大,簡單嘅設計,唔會太逼,空間感唔錯。服務方面職員人手幾充足,收碟快,有禮,而且自助區嘅碟拎上手仲係熱同辣手,感覺乾淨。雖然地點唔太就腳,食物款式唔多,但味道都可以,質素平均,價錢方面真係抵,早15日訂座,每位可享$298嘅優惠,三百蚊唔使,不過冷氣好大全程都好凍。海鮮吧有麵包蟹,蟹腳,龍蝦仔,青口,蜆,蝦。麵包蟹質素係少有嘅好,啲膏同蟹肉一啲唔乾唔硬。蟹腳肉多新鮮,鹹淡適中。龍蝦仔同蝦都唔錯,蜆同青口有啲淡。刺身只有三款,都可以嘅,壽司以自助餐嚟講算係咁。前菜都幾精緻。雞翼一般,大板燒同壽喜燒都受歡迎。豬鞍肉同西冷都好味,西冷顏色吸引,咬落一啲都唔韌,豬鞍亦係完全唔鞋。焗蠔好大隻,不過縮得好勁,都可以。每枱會有一份豆腐海鮮鍋羊腩煲嘅羊肉炆得唔錯,不過汁唔夠濃。咖喱雞應該全部都係用雞批,唔辣,椰香味重。牛油汁比目魚個汁好味。黃豆豬骨湯同蕃茄湯。甜品味道一般。飲品有咖啡同果茶,右邊係楊枝金露,見好多人都係杯裝代替碗,我又有樣學樣。Movenpick雪糕有三款味,係自助形式,大球細球自己決定。
情人節過後第三日揀咗呢間餐廳補祝,浪漫氣氛就唔會有㗎喇
,不過冷氣好大全程都好凍

海鮮吧有麵包蟹,蟹腳,龍蝦仔,青口,蜆,蝦。
麵包蟹質素係少有嘅好,啲膏同蟹肉一啲唔乾唔硬

蟹腳肉多新鮮,鹹淡適中

龍蝦仔同蝦都唔錯,蜆同青口有啲淡。

刺身只有三款,都可以嘅,壽司自助餐嚟講算係咁

前菜都幾精緻

雞翼一般,大板燒同壽喜燒都受歡迎。

焗蠔好大隻,不過縮得好勁,都可以。
每枱會有一份豆腐海鮮鍋

羊腩煲嘅羊肉炆得唔錯,不過汁唔夠濃。
咖喱雞應該全部都係用雞批,唔辣,椰香味重。
牛油汁比目魚個汁好味。

黃豆豬骨湯同蕃茄湯。

甜品味道一般。

2019-02-17