2020-01-01 1259 views
抵食居酒屋約左班朋友係太子酒吧街飲野,飲前近近地去左呢間居酒屋食野。呢間和居酒屋外面睇感覺好日式,入面暗暗地,比人一種好舒適嘅感覺,裝修別致,座位都坐得闊落。我地叫了泡菜豚肉鍋,四色魚生丼餐,包了,味增湯同埋炸雞軟骨小食,豬軟骨拉麵餐,包了味增湯同埋三文魚刺身,同埋軟腳蟹天婦羅。泡菜豚肉鍋好多料,好大份,一大盤蔬菜底上鋪一疊豚肉,泡菜另外分開裝,想湯辣d就落多d,吾會太辣而搶晒味。豚肉吾錯,半肥瘦,好咬口,仲有菜、金菇、芋絲、豆腐⋯⋯四色魚生丼餐碗飯都大,有四款刺身,甜蝦,三文魚,帶子同油甘魚,刺身都大件,就咁睇外型已覺夠晒新鮮。刺身質量都幾好,好食。豬軟骨拉麵拉麵既餸多,有溫泉蛋,日本筍,同豬軟骨都成5-6舊,同埋入味,連住筋,又易咬,整得幾好。小食係雞軟骨,份量唔少,一個兜仔,脆脆有嚼口。三塊三文魚刺身,厚切,夠肥美。軟腳蟹天婦羅至愛,炸得外皮剛好小小脆,入面仲食到蟹肉,仲有膏既,$78only!好抵食,下次經過可返兜!
抵食居酒屋

約左班朋友係太子酒吧街飲野,飲前近近地去左呢間居酒屋食野。

泡菜豚肉鍋

四色魚生丼餐

豬軟骨拉麵

小食係雞軟骨,份量唔少,一個兜仔,脆脆有嚼口。

三塊三文魚刺身,厚切,夠肥美。

軟腳蟹天婦羅

好抵食,下次經過可返兜!
2019-12-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner