2020-07-15 1871 views
多年前經朋友帶路試過呢間飯店已經覺得抵食又好味,除左有好多打冷食物,仲有好多唔同嘅家常小菜可以選擇,早兩日難得約埋幾個老友飯聚,即時諗起聯合興,估唔到食物都仲可以保持到水準,難怪疫情下的晚市時段客人仍然源源不絕,因為知道呢度六點後好多時都要等位,所以早兩日前已經訂好位。晚上八點一行四人準時到達,炎炎夏日一坐低即刻叫姐姐拎枝啤酒嚟解解渴先,是夜我地叫左椒鹽鮮魷、韮菜豬紅、煎蠔餅,鹵水花生雞腳同鹵水拼盤五款食物。每次嚟到必定會叫椒鹽鮮魷,平時好怕食到厚厚嘅粉漿,但呢度嘅椒鹽鮮魷只會沾上薄薄一層炸粉,大小適中香脆又可口,好易令人不自覺咁食完一件又一件,其他嘅鹵水食物夠新鮮,鹵汁好入味,份量都大大碟又熱辣辣,至於煎蠔餅也不錯,同樣不會厚粉一口油膩,蠔仔份量都唔少,不過食食下蠔餅中夾有蛋殼,呢方面廚房師傅要多多注意改善。

韮菜豬紅
煎蠔餅