2017-11-07 3799 views
返工之後同家姐得閒撐枱腳既機會唔常有 難得有就食返姐姐既最愛🇰🇷韓國菜 地點唔難搵而見menu有個二人套餐 大家又費事諗咁多 就直接嗌黎食😋BBQ Set既內容都幾豐富 首先有兩杯飲品 我地都簡咗藍天檸檬汽水🍹之前都飲過 好似波子汽水 有清香既檸檬味🍋 淡淡既酸味 飲落都好開胃解渴👍🏻跟餐有一個細款既部隊鍋🥘份量雖然唔大 但叫做有齊各款食材 包括部隊鍋常見既牛肉 餐肉 香腸 辛辣麵 芝士 金菇😚煮既時間唔需要太長 我地兩個每人都可以分到一碗 味道都幾好食 微辣加上可以自己控制時間✌🏻好似自己做咗個小廚師 都幾得意👨🏻‍🍳我地覺得幾特別係套餐包咗一碟四件既火灸霜降牛肉壽司🍣 餐廳可以比我哋當場簡熟既程度 分為全熟同半熟 我地就怕太過生所以就簡咗半熟😬 會即場係我地隔離燒 望落都幾得意 食落都唔錯 牛肉大片之餘幾重肉味 燒完好香 上面既醬汁都幾夠味😍主角就係三層架牛肉同豬肉🐮🐷 最上層係以海鮮同蔬菜為主 有大蝦 香腸 翠玉瓜 金菇❤️中間個層就係有護心肉同霜降牛肉 份量唔細 最底下就係秘製牛排骨😋各款肉都醃得好夠味 燒完都相當夠味 肉汁有被鎖住 juicy💯用生菜包住黎食係絕佳既配搭 而三款

藍天檸檬汽水
火炙霜降牛肉壽司
主角就係三層架牛肉同豬肉🐮🐷 最上層係以海鮮同蔬菜為主 有大蝦 香腸 翠玉瓜 金菇❤️中間個層就係有護心肉同霜降牛肉 份量唔細 最底下就係秘製牛排骨😋各款肉都醃得好夠味 燒完都相當夠味 肉汁有被鎖住 juicy💯用生菜包住黎食係絕佳既配搭 而三款肉之中我最鐘意食牛排骨 油脂度唔會過多 食落又夠牛味🐮每件既份量又岩岩好 調味調得入味😊食完成餐我同家姐都飽到攬住個肚走 滿足✌🏻
藍天檸檬汽水
火炙霜降牛肉壽司