2004-12-27
聖誕節當日,我同朋友一行三人去食,前一晚我細妹去食過,話唔多人,係8點半又係節日又係假期的繁忙時間,都唔想去諗邊到食,於是去食,燒鳥既晚市價錢一d都唔貴,四十幾蚊一個set dinner~ 我地叫左個二人餐同一個一人餐,共三個飯,一隻雞翼餃子,燒雞心串,一個凍豆腐,一個牛油炒雜菇,和味噌湯......唔知係咪好多人味噌湯得半碗到,不過咸咸地好好飲,好飲過平時果時日本廳餐。我地一坐低已經想叫清酒,不過老闆好忙,一腳踢,又唔係好識講廣東話,我由一坐低叫一路叫到我走都飲唔到,不過見佢咁忙,就由佢lu~~~當中雞翼餃子、燒雞心串好好食和鰻炒飯最好食。我地走果時明明計過係$148,但唔知點解佢話係$108,死都唔肯收我地錢,而家已經好少見到咁既人lu~~佢除外係裝潢麻麻之外,老闆態度殷勤落力,食物又不錯,最重要係即叫即整,價錢又平,我會再幫襯。
當中雞翼餃子、燒雞心串好好食和鰻炒飯最好食。