2020-05-23 1248 views
2020年5月19日 星期二今日知道女朋友會出去尖沙咀做facial,於是就係附近搵一間餐廳坐低食住野等佢,之後再一齊行下街呢間餐廳係商場既一樓,見好似好多人去食,就一於入去試吓餐廳嘅衛生意識都做得幾足,每張枱之間都有塊白色板隔住由於去到仍然係下午茶時段,所以可以叫下午茶餐,選擇都非常之多先來嘅係我叫嘅紅豆冰,睇落去比較多奶,而紅豆嘅份量都唔少,飲落去唔算太甜之後幫女朋友叫定杯熱朱古力,朱古力味勁香,仲要幾大杯添等左冇耐我叫嘅嘢食就到,我要左皇袍鰻魚飯,其實即係滑蛋鰻魚飯,分量唔算太多,作為下午茶份量啱啱好,而且全部滑蛋覆蓋晒喺飯上面,每一啖都食到蛋,同鰻魚汁都幾配合。至於鰻魚就幾有咬口,冇乜骨最後仲有叫特色一口西多,上面黑白色嘅分別係朱古力醬同煉奶,一黑一白又幾配合,中和左西多嘅油膩感,西多裏面仲有花生醬添,雖然知道好邪惡,但係又忍唔住不停食雖然叫嘅嘢食唔太多,但係作為下午茶我覺得啱啱好
2020年5月19日 星期二

呢間餐廳係商場既一樓,見好似好多人去食,就一於入去試吓

餐廳嘅衛生意識都做得幾足,每張枱之間都有塊白色板隔住

之後幫女朋友叫定杯熱朱古力,朱古力味勁香,仲要幾大杯添

雖然叫嘅嘢食唔太多,但係作為下午茶我覺得啱啱好
2020-05-19
$45 (Tea)