抱住期待...然後失望😥 timyik13Level 22019-05-26204 views Follow 一直以黎對酸菜魚都情有獨鍾,幾乎每個月都會返大陸食唔同店既酸菜魚,特別鍾情太二,覺得佢味道夠濃,酸辣味適中,白飯更加係出色。Fans聽到太二嘅班底落左黎香港開店,就算遠到要搭成個鐘車既銅鑼灣都要試一試。呢間廚十三唔算難揾,係大街一棟商業中心嘅二樓,環境算好整潔,值得一讚。上到去唔算好多客,唔知係宣傳唔夠定味道唔討好。1酸菜魚$328一行三人叫左個$328嘅酸菜魚,再加份$28嘅薯粉,無睇錯,係$28一份薯粉。唔知係過於比較定真係差,魚有少許腥味,刀功一般,份量尚可,但上檯時已經唔算好熱,配料辣椒酸菜完全唔夠,薯粉太靭,好失望,唔夠辣唔夠酸,油是比大陸係好,但價錢差左一倍至兩倍,唔值得去試,原來期待望為失望,落差好大The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.LikeShare抱住期待...然後失望😥 廚十三老壇酸菜魚 (渣甸街) https://s.openrice.com/QrKT0TY4q00Report Post Ratings1Taste4Decor3Service4Hygiene1ValueDate of Visit2019-01-01Dining MethodDine InSpending Per Head$130 (Dinner)