2017-10-09 673 views
尖沙咀星期日中午食飯處處人山人海,又估吾到尖沙咀 i square 六樓D餐廳間間都有位,行來行去终於搵咗間日本餐廳食午餐。呢間餐廳專食和牛同燒肉,有放題或午市套餐。見套餐亦有烤肉可叫,而價錢只是約六十至九十元不等,所以選擇咗套餐。餐廳分兩邊,一邊食放題,一邊食set lunch 。set lunch嗰邊好多位,主要以卡位為主,地方都好闊落同舒適。套餐除了主菜外,還有前菜,御飯,味噌湯和汽水。我們選擇了三個日式烤肉套餐:醬汁雞肉,櫻花團腩片和三色烤肉(牛肉、雞肉、豬肉)。前菜是醃漬咗的螺肉,幾惹味,但略嫌汁太稠。味增湯一般,但都OK。最初以為套餐烤肉的份量唔會多,但如果以一人份量計都算多。D肉醃得好入味,味道都唔錯,腩片則沒有醃的,脂肪分佈都算均勻,燒完食唔覺肥。整體而言,食材味道滿意,環境滿意,服務滿意,價錢更滿意!

整體而言,食材味道滿意,環境滿意,服務滿意,價錢更滿意!
2017-10-08
$75 (Lunch)