阿肥話好耐都冇食過
自助餐,叫我搵間新嘢試試,雖然有啲酒店嘅價錢都比較高唔係好捨得食,所以我都幾經辛苦咁喺openrice度搵到呢間叫<珀麗酒店>喺銅鑼灣區反而價錢算好相宜嘅晚間buffet,佢哋現時做緊嘅主題叫做「戀上法日」Fall in love with FRANCE,最吸引之處就係呢期做緊海鮮自助晚餐...嘩!!!發達喇!!!即係魚蝦蟹任拆任食啦!!!晚餐嘅享用時段由六點半至九點半,我哋揀咗星期一收工嚟,所以收費係成人每位$398(另有加一服務費),呢個主題嘅推廣期係去到6月30號㗎

已經好耐好耐都冇食過邪惡嘅
自助餐,今次可謂不枉之行,入到酒店已經覺得環境不錯,本身見佢價錢咁抵都冇去考究佢係幾多星級,親身體驗過之後個人感覺都認為呢度冇五有四

食物嘅種類亦好豐富,除咗一眾法式主角之外,無論日式中式西式都冇缺少,我一邊拎嘢食一邊出去巡迴影相都好幾次呢。

法式主角之一:
喜馬拉雅山鹽板燒(期間限定㗎),有煙牛脷同埋安格斯肉眼,鍾意食幾多次都得,
廚師先生會乖乖咁企喺度等客人落柯打然後即叫即燒,視覺享受之餘仲有嗅到享受,見住佢燒到香噴噴,微微焦香我就拎番埋位慢慢食,肉質鮮嫰,牛味滿滿。
牛仔腸;
炭燒西班牙伊比利亞豬鞍架:呢啲菜式啱哂好似阿肥咁嘅食肉獸,牛仔腸有條骨好趣緻,另外豬鞍架想食職員就會幫忙切片

酒店應有嘅水準都好齊備。

令人食指大動,目不暇給嘅
甜品類:有日式芝士蛋糕+十勝紅豆抹茶瑞士卷+士多啤梨慕絲+香蕉蛋糕+芒果布甸等等...款款味都冇馬虎,我尤其鍾意十勝紅豆抹茶瑞士卷同埋香蕉蛋糕呢

各款
新鮮水果+
焦糖布甸+
提子布甸+
朱古力慕絲+
北海道3.6牛奶布甸,連
綠茶大福呢種日式小點都有,中式甜點仲有
桂花糕添。

去番主角法國嘢,
甜品類仲有
迷你葡國蛋撻同埋
麵包布丁,兩片金黃色領土喺我面前,又香又吸引。
香煎鵝肝+
田螺小酥餅同
火腿小酥餅都好好味,賣相亦都好高貴精美。
法式海龍皇煲+
日式清酒煮蜆+
三文魚頭麵豉鍋,呢幾款湯物都好有特式,而且酒店職員更換得好快手,一定唔怕冇得食。

就連我最喜歡食嘅熱氣嘢
炸蝦呀同
芝麻雞翼都有...已經好飽喇!
刺身壽司區,嚟食
自助餐唔食都對唔住自己啦
三文魚呀
帶子呀
吞拿魚呀
八爪魚呀唔該每樣都要吖

至尊重頭戲當然就係呢一帶嘅海鮮版圖喇,
甜蜆+
小龍蝦+
超大蟹腳+
凍蝦+
青口,鍾意食海鮮嘅人一定會發癲咁不停來回穿梭,腳軟之餘可能拆殼都會手軟

其實仲有好多鏡頭外嘅食物例如意粉呀炒飯呀小菜類呀粟米魚塊呀同埋名牌雪糕等等多到都唔係好記得喇,呢餐
自助餐真係抵食夾好味吖