2018-04-14 794 views
其實一直對burger冇咩太大好感, 因為係牛肉做主導既burger世界入面,已戒牛肉多年既我基本上冇乜選擇權食飯如果有人提議食burger, 等於叫個唔食辣既人去食川菜, 你覺得是有意義嗎?成七八十蚊食個豬柳或者魚柳漢堡我會覺得呢個價錢有其他更好選擇但有次舊同事拳拳盛意咁邀請我去食,唉唯有抱住勉為其難既心情頂硬上一試就扭轉咗我去對burger既偏見雖然牛肉始終都係老是常出現但餐單有4款全素選擇之餘仲有鰻魚漢堡同羊肉漢堡唔食牛既我唔會只被局限係魚柳豬柳煙肉呢啲加工肉類既界線入面係好眼前一亮既menu所有漢堡都係即叫即整落完order大約等15分鐘左右就有得食而且店員又主動提議將漢堡切半方便share之餘又可以唔洗食到好狼狽--------芝士澳洲羊肉漢堡 (配薄荷醬)--------食落羊肉冇腥味 亦冇嗰種為咗遮蓋羊肉腥味而存在既重香料味只有羊肉既香味同免治肉既鬆軟口感薄荷汁唔會有强勁既薄荷味同怪味配搭羊肉有清新解膩既感覺呢個漢堡個人會用「驚豔」嚟形容------芝士素素牛肉漢堡 (配水蜜桃醬)------素肉口感仿真度好高 似食緊真肉咁豆製素肉既黃豆味幾香幾突出水蜜桃醬既酸酸甜甜味道
其實一直對burger冇咩太大好感,
因為係牛肉做主導既burger世界入面,
已戒牛肉多年既我基本上冇乜選擇權
成七八十蚊食個豬柳或者魚柳漢堡
我會覺得呢個價錢有其他更好選擇

但有次舊同事拳拳盛意咁邀請我去食,
唉唯有抱住勉為其難既心情頂硬上
一試就扭轉咗我去對burger既偏見