2018-04-04 1454 views
聽日又放假啦,一定要吃好西啦首先係前菜,但他嘅前菜唔係普通嘅前菜,係日本嘅醃蘿蔔同其他醃菜,醃蘿蔔真係好好食,好懷念京都嘅醃菜啊,最特別嘅係左上方嘅日本冰菜,食落有d鹹,而且好多汁,口感同味道都好特別,不過呢樣餐牌未有嫁,係特別請我地食 真係好lucky😚然後我們仲叫左個刺身,他個presentation真係好靚,d花全部都係人手雕嫁,然後魚生全部都好新鮮,特別係個呑拿魚,完全無我唔鐘意嘅味道,好正食完前菜,終於打邊爐啦,湯底我們叫左椰子雞,他係我們面前倒左成個椰子水落去,然後係我們面前煮湯,超級香啊,然後打邊爐之前每人盛左一碗湯俾我們飲,個湯起級甜,真係好正打邊爐點可以無牛肉,所以重頭戲就係呢2個牛啦呢個係黃牛,係香港嘅新鮮牛肉來,砌成玫瑰花型,好靚啊,睇下呢個雪花,呢個顏色,就知超好食啦,由於係新鮮牛嘅關係,牛味特別重,而且有咬口d,不過一d都唔鞋嫁呢個係美國嘅雪花牛,一見到呢個雪花,唔洗食都知一定好味啦,果然,超級淋!好好食!不過我鐘意另外果個牛多d😂仲有墨魚滑,超級彈牙,而且好有墨魚嘅鮮味,賣相又係100分其實我們仲有食餃子啦,烏冬同酸梅湯,不過無影相,餃子幾香,唔洗沾豉油就好
聽日又放假啦,一定要吃好西啦

打邊爐點可以無牛肉,所以重頭戲就係呢2個牛啦

仲有墨魚滑,超級彈牙,而且好有墨魚嘅鮮味,賣相又係100分

其實我們仲有食餃子啦,烏冬同酸梅湯,不過無影相,餃子幾香,唔洗沾豉油就好夠味,烏冬彈牙,為我地今餐邊爐畫上完美嘅句號
  • 椰子雞湯底