2023-08-26 251 views
上上下網睇到佢八月尾休業,即刻衝嚟寫返個道別食評。上次平日17:30 high tea無乜其他食客,成個場得兩台,今次明顯多返人,可能大家都嚟say bye bye🥹人手一如既往好足夠,服務依然好,侍應好友善,所有野食上台都有簡單介紹一下。不過窗邊位坐落同隔離台有啲近,幾乎可以一齊傾計,拎住大袋出入唔方便。講返正題,藝術餐廳,野食、餐具當然都好靚。餐包配黑胡椒牛油海鮮拼盤二人size最出色係愛爾蘭生蠔,新鮮爽口,配白酒啫喱同水果雪葩,味道好夾。蟶子、帶子、魚子、三文魚、鵝肝,合格有餘。醬料都好用心,乳酪汁有唔同味,橄欖油粉簡直係錦上添花,但蝦就唔太新鮮,蝦味唔出,口感有少少霉,蟹肉亦都普通。鹹蛋黃萵筍蟹肉特飛麵最令我驚喜係呢個意粉,特飛麵係香港唔算常見,我每次搵餐廳都要睇睇有無。特飛麵口感比較彈牙煙韌,表面比較粗糙所以好掛汁。意粉睇落細份但實心,醬汁濃稠,兩個人食都夠飽。略嫌鹹蛋黃味唔夠出,同埋真係太杰。65%朱古力奶奶味唔出,偏甜,不過不失。竹炭朱古力雪糕朱古力味好濃,但份量好細,唔夠兩個人食,配料麻麻。
上上下網睇到佢八月尾休業,即刻衝嚟寫返個道別食評。

講返正題,藝術餐廳,野食、餐具當然都好靚。
餐包配黑胡椒牛油
海鮮拼盤二人size

蟶子、帶子、魚子、三文魚、鵝肝,合格有餘。
醬料都好用心,乳酪汁有唔同味,橄欖油粉簡直係錦上添花,
但蝦就唔太新鮮,蝦味唔出,口感有少少霉,蟹肉亦都普通。

65%朱古力奶

65%朱古力奶

奶味唔出,偏甜,不過不失。
竹炭朱古力雪糕

竹炭朱古力雪糕

朱古力味好濃,但份量好細,唔夠兩個人食,配料麻麻。
海鮮拼盤生蠔
2023-08-25
$500 (Tea)
海鮮拼盤生蠔
  • 鹹蛋黃·萵荀·蟹肉特菲麵