2020-03-31 193 views
間餐廳3月底結業😔好彩之前同朋友book左,可以喺結業前黎到。酒店裝修緊,要由側邊搭lift上去。餐廳門口好靚😆好啱打卡食物都有好多款,樣樣都好似唔錯。我地叫左:羽衣金藍焦糖果仁話梅西瓜沙律($98)有個三層玻璃樽分開裝住焦糖果仁,藍莓青瓜同話梅西瓜,有塊菠蘿擺頂👇🏼。食嘅時候要將菠蘿放埋一邊,一層一層倒晒落碗沙律菜度,撈埋就食得😆過程好似自己整沙律咁👨🏼‍🍳個沙律食落好有驚喜,好食😋焦糖果仁加落羽衣金藍估唔到好match, 成個沙律好有層次,口感豐富👍🏼👍🏼啲菜都好新鮮西班牙辣肉腸白酒忌廉煮藍青口($128)西班牙辣肉腸咸咸香香好野味,白酒忌廉煮藍青口,無咩酒味,忌廉汁太thick,質感好似白膠漿😰。啲藍青口煮得啱啱好,唔會過老,但啲汁好明顯係煮完淋上去,整體味道一般。開啟潘朵拉盒子($168)起初睇相,只覺得係一個fruit tart多左個罩罩住。朋友要影相打卡,就叫黎試下😅望落都真係一個普通嘅果撻😛食落...啲士多啤梨好甜,撻皮牛油味重,撻饀食到啖啖都有莓肉,唔會好甜,幾好食。不過價錢真係貴左少少。我地仲叫左杯雜果賓治-關你賓治($68)個名好搞笑😆但味道麻麻地。啲餐具都好用心,

食物都有好多款,樣樣都好似唔錯。我地叫左:
羽衣金藍焦糖果仁話梅西瓜沙律($98)

西班牙辣肉腸白酒忌廉煮藍青口($128)

開啟潘朵拉盒子($168)

我地仲叫左杯雜果賓治-關你賓治($68)
個名好搞笑😆但味道麻麻地。
啲餐具都好用心,色彩豐富,靚👍🏼令到食野都開心啲。

每枱都有個萬花筒,可以邊等食邊玩邊影相
呢度睇得,食物都唔差,唔係得個樣,個朋友打下卡唔錯嘅。