2017-01-05 3853 views
在商業區,要揾一間又抵食又可以食得清清地的地方真係唔容易。前一排反覆地病,要迫自己戒口,所以揾咗呢間素食餐廳試一試。呢度中午的飯餐係 $48 6 選 3 個餸,配搭一個指定的湯和一碗飯。雖然湯的味道淡到好似水咁,但都會有少少湯渣食吓,而 d 湯渣都仲有少少味道的。在餸菜方面,如果選一些看來唔太花巧的款式,其實味道是合乎預期的,但如果是試新款式的話,例如是仿肉的菜式,有時可以幾好食,但有時會感覺怪怪,口感跟肉類不太相似,但都不會難食。可能每個餸菜的份量看來比較少,但最貼心的一定是湯飯任加,所以食完之後係可以飽飽的行出門口,而且又可以食得健康,所以而家每次中午自己去食飯的話都會來呢度~
在商業區,要揾一間又抵食又可以食得清清地的地方真係唔容易。

前一排反覆地病,要迫自己戒口,所以揾咗呢間素食餐廳試一試。

2016-12-09
$48 (Lunch)