2019-04-06 301 views
好耐無去富士55食沾麵,因為宜家沾麵有太多選擇,除非令我念念不忘,否則,都想試多啲唔同嘅沾麵。今日下午經過銅鑼灣,好肚餓,想起富士55嘅沾麵,好,就重温一下,睇下水準仲喺咪度。平日嘅五點幾,店內空無一人。記得好耐之前係用鐵兜仔上沾麵汁,湯汁一凍就可以用枱面上嘅IH電磁爐加熱啲湯,當時呢個翻熱嘅舉動,係好創新好有特色的噱頭。而今日,轉左用石鍋!我唔知我無加芝士雜坎關唔關事🧐,不過,用石鍋確實更能保持湯汁嘅熱度!湯汁喺燒滾左嘅石鍋內,滾熱到起泡!超正!富士果然依舊無令我失望!沾麵汁好濃,麵條揀了軟麵,而真係做得到”軟”麵。合我心意!叉燒可以燒得多一啲溏心蛋都ok雞軟骨棒都好好味!要試可惜無影close up相😛一個人的超豐富下午茶+early dinner,好滿足!服務方面,唔知係咪因為未到晚市又無乜客,服務員喺度用電話,傾計,都唔太attentive,無乜理客人。所以,3分。

平日嘅五點幾,店內空無一人。

湯汁喺燒滾左嘅石鍋內,滾熱到起泡!超正!
特濃豚骨沾麵

富士果然依舊無令我失望!
沾麵汁好濃,麵條揀了軟麵,而真係做得到”軟”麵。合我心意!

叉燒可以燒得多一啲
溏心蛋都ok

雞軟骨棒都好好味!要試
可惜無影close up相😛

特濃豚骨沾麵+雞軟骨棒

一個人的超豐富下午茶+early dinner,好滿足!

2019-02-19
$108 (Tea)
特濃豚骨沾麵+雞軟骨棒