siuloanbao
我最愛既心太軟!
siuloanbao
Level 2
2009-10-14
Follow
估唔到依間野由TM開到來YL!

之前入TM打TENNIS都去過果度間糖百府幾次, 最好味就係個 molten chocolate cake! 中間真係會有chocolate sauce spill 出來的! 之前在new york既家都試過整但failed過幾次 .. (見唔見我的profile pic ~ 就係一個實心既cake ) 估唔到一間咁簡單既shop都可以做到平時只左d好少少既restaurant先食到既野.

新開依間在YL比TM既大好多, 不過個LOCATION麻麻, 唔係朋友講都唔知依度開左間野. 入到去見到佢既MENU好似比TM多D野 ~ 竟然有 taiwainese snow ice!! ~ 唔知TM果間有沒有, 都好耐無去過了. 不過recently食太多 snow ice 了, 都係要返我最中意既心太軟. 朋友要左個 mango snow ice.

因為個心太軟要等佢bake所以朋友既snow ice先來到. 我就of course要try try 啦 XD. 味道都算幾好, 幾mango-ish ... 朋友加左個唔知咩野, 一粒粒白色, 有少少酸酸甜甜既taste, 食落又幾得意喎! 咬落去入會pop ... 好似食三文魚既感覺. 唔知係唔係又係果d咩分子料理呢?

等左唔知幾耐個心太軟終於來了! 賣相同TM果間一樣喎! 第一時間用個fork整開佢睇下係唔係molten XD ... 算合格, 無令我disappointed ^0^. 最衰朋友個mango ice已食完, 唔係可以試下佢加d 心太軟既sauce又hot又cold會係點 XDDD
Like
Ratings