2019-12-22 6935 views
平時食得住家菜多,今日同老公去食私房菜。呢度交通方便,喺觀塘地鐵出口, 一落條樓梯就到雖則位於比較古舊嘅工業中心,(慳番租金,把資金放落食材,最終都係食客得益) 亦無損我哋搵好嘢食嘅心情。菜館一出𨋢就見到,好易揾,裝修樸實。二人餐一共有九道菜咁多先有本地水耕沙律菜拌芝麻醬,一入餐廳已見到有水耕菜種植,保證新鮮,加埋芝麻醬,好開胃茶燻流心蛋拌黑魚子醬配厚切茄子,流心蛋煮到恰到好處,伴上魚子醬,立刻升級慢煮冰鎮爽口清酒南非鮑魚,鮑魚好爽口, 加上少少清酒味,感覺好清新原盅燉川貝陳皮海底椰鱷魚肉湯,呢排有少少咳,呢個湯止咳化痰,啱曬。足料靚湯 裏面啖啖肉蝦球水芙蓉,擺設精緻,蝦球仲好爽口彈牙,底下嗰層係滑滑蒸蛋白,面頭嗰層係 甘筍汁澳洲大露筍黑松露炒鮮百合賣相已經加曬分,蘆筍營養價值豐富,炒得爽嫩金銀蒜香有幾時令蔬菜食咗咁多好嘢,都要食返一碟菜平衡下。荷香蒜蓉海班片原籠蒸紅白米飯海斑片鮮嫩,冇骨,配上蒜蓉,非常滋美最後來個木瓜雪耳糖水,滋潤,甜度適中。不錯的體驗,下次叫多些人一齊嚟試多些食物。
平時食得住家菜多,今日同老公去食私房菜
。呢度交通方便,喺觀塘地鐵出口, 一落條樓梯就到

) 亦無損我哋搵好嘢食嘅心情。

菜館一出𨋢就見到,好易揾,裝修樸實。
二人餐一共有九道菜咁多

澳洲大露筍黑松露炒鮮百合
賣相已經加曬分,蘆筍營養價值豐富,炒得爽嫩

金銀蒜香有幾時令蔬菜
食咗咁多好嘢,都要食返一碟菜平衡下。

荷香蒜蓉海班片原籠蒸紅白米飯
海斑片鮮嫩,冇骨,配上蒜蓉,非常滋美

最後來個木瓜雪耳糖水,滋潤,甜度適中。

不錯的體驗,下次叫多些人一齊嚟試多些食物。