2018-12-22
📍旺角📍成都❗️過江龍🐲麻辣火鍋🔥湯底用特級花椒、指天椒熬成🌶辣得好過癮😍必食日本A4和牛🐮------------------------------之前打邊爐多數都係食重慶麻辣比較多🌶今次就挑戰下成都麻辣究竟係點😈😈最大嘅分別就係重慶麻辣,會辣得嚟可能有啲嗆喉😎但成都麻辣就辣而不嗆,比較容易入口👄 重慶麻辣,霸氣如男人👦🏻成都麻辣,婉約如女人👩🏻------------------------------我哋就叫咗個鴛鴦鍋,成都麻辣(小辣)同花膠雞🐔個花膠雞湯底都好足料❗️真係有半隻雞係入面😝✨✨而且佢哋有個♦️獨有♦️嘅無渣火鍋🍲麻辣湯底會用特級花椒、指天椒同大量香料、藥材去熬製,再隔渣,令個湯底更加入味😍😍所以即刻淥咗幾片♦️日本A4和牛頸脊🐮♦️真係超級正🤤好重牛味😭😭又切得夠薄,淥5,6秒就食得😏😏脂肪分佈得好均勻同細緻❗️❗️一定滿足到牛魔王 😈------------------------------仲有重點推薦嘅就係♦️筷子牛肉♦️🥢好少可以係火鍋店食到🙈🙈真係第一次食🤩原來係切到筷子咁嘅粗幼,個口感係好爽口😚😚好有驚喜😋😋真係要叫嚟試下,夠曬特別❤️仲有鮮毛肚同牛黃喉都好爽脆🤓🤓---
如果唔食牛嘅,仲有西班牙黑毛豬腩肉同A級五花肉🤤都好值得推介❗️因為佢哋比起牛肉就相對多脂肪,淥完之後入口即溶😋😋
再嚟一個耗兒魚🐟又係好少火鍋店有得食😏佢嘅特色就係淥幾耐都唔會老😎啲肉仲好嫩🤩
同埋我最愛嘅珊❗️瑚❗️蚌❗️都好新鮮😍食咗好多🤣🤣佢哋嘅墨魚滑都夠曬彈牙鮮甜😏😏而且啲丸、韭菜餃、蛋餃都係人手包嘅😎😎唔係現成貨🤩值得一讚嘅係個萵筍片同土豆片,都切薄到透曬光🙈🙈真係好好刀工🤣🤣鐘意食索味嘅可以落埋冰豆腐同即炸響鈴💕小食嘅話比較推薦酥炸雞皮同涼拌魚皮🐠
如果要解辣仲可以飲杞子龍眼菊花蜜🌼夠曬清熱降火🤣🤣仲係成大jar,可以邊食邊飲💕或者飲水蜜桃🍑同奇異果🥝沙冰都夠曬fresh 😝