2019-03-21 1543 views
細細個阿媽已經帶我嚟蓮香居飲茶除咗因為佢真係好懷舊 依然保留着酒樓推車文化佢唔單止懷舊而且點心仲真係好有點心味😂😂 因為出面坊間嘅好多點心都唔係真係放喺個籠裏邊蒸 好假的 但係蓮香居嘅佢真係食得出點心嘅味道我每次嚟到一定會帶去嘅豬潤燒賣 豬潤非常滑不會有苦澀味 中銀未落晒去下面嘅燒賣非常入味叉燒包亦都係我每次飲茶最鍾意食嘅食物 味道亦都唔錯非常多叉燒餡蝦餃亦都係唔少得 但係個皮做得好林 一夾就好容易會欄 不過味道唔錯而且細細粒 放入口嘅大細啱啱好最鍾意就係個鳳爪排骨飯 姐姐攞上嚟嘅時候我哋話咁大個嘅 佢去與煲仔飯嘅形式咁樣做 非常香但係整體成餐飯就有啲貴 三個人最終埋單要$260果然係一分錢一分貨不過要係香港食到傳統而且唔係工場點心嘅地方真係買少見少
細細個阿媽已經帶我嚟蓮香居飲茶
除咗因為佢真係好懷舊 依然保留着酒樓推車文化
佢唔單止懷舊而且點心仲真係好有點心味
但係整體成餐飯就有啲貴 三個人最終埋單要$260
果然係一分錢一分貨
不過要係香港食到傳統而且唔係工場點心嘅地方真係買少見少
2019-02-21
$80 (Lunch)