2023-04-25 420 views
一出lift口已經帶你離開21世紀進入上世紀五六十年代香港,而九龍城寨更加係當年香港重要地方,有著香港多方特色,餐廳以此作主題顯得有心思,暫時忘卻現實,浸醉這裏享受氣氛享受美食,一樂也。◇ 豉椒骨精煲仔飯有趣嘅地方係煲仔飯唔用瓦煲,而係用錫紙,咁樣以為會冇咗煲仔飯嘅靈魂飯焦,點知食到底搵到飯焦,仲要係燶得剛好,開心死了。豉椒排骨味道跟足大排擋,童年回憶返晒嚟◇  煲皇招牌沙嗲牛肉麵見到餐牌寫住沙嗲牛肉麵已經懷念起沙嗲牛肉嘅味道,因為好耐冇食過,立刻叫,第一口已經極滿意,就係我心諗嗰個味道,而麵係用公仔麵,同沙嗲味係絕配◇ 大力特飲外型係大版益力多,其實係用Vodka做基酒嘅cocktail,加入真益力多,桃味同橙味,入口先感覺到益力多,桃味橙味留後,反而Vodka只作為前後味嘅穿連,令入口容易,不太好酒精嘅朋友都會喜歡◇ 香芒飄雪基酒係Rum,主角芒果,再附以奇異果同蘋果,同樣易入口味道人見人愛嗰種似fruit punch,加上沙冰保持冰凍,用coupe glass顯得高貴,杯上那朵小花更是畫龍點睛,美極了

◇ 豉椒骨精煲仔飯

◇  煲皇招牌沙嗲牛肉麵