2024-03-18 419 views
裝修行懷舊風,啡色摺枱、招牌同傳統雜貨店既紅燈罩打造舊香港情懷,昏昏暗暗既燈光令餐廳更有本土氣氛,當然唔少得枱同枱之間距離極近同搭枱呢個香港文化啦,去嗰日都見到有唔少遊客到訪。▫️香煎脆邊蛋肉餅飯($42)蛋生熟程度啱啱好,蛋汁撈埋豉油同飯一齊食真係冇得輸🥰肉餅都算大塊,但係煎得唔夠香,食落冇乜驚喜🤔但係都幾抵食,份量算多,我就食唔曬成個飯🍚▫️香茅雞排飯 ($38)雞扒咬落有肉汁,配埋香茅汁好惹味,重口味嘅我就鍾意呢個飯多啲😆▫️蛋炒豬腸粉 ($27)比較細份,腸粉用秘製醬油嚟煎,食落味道好淡唔係我想像中惹味嘅炒腸粉,個人就覺得一般😂▫️招牌炸雞翼 ($27)一份有4隻,炸得皮脆肉嫩,唔錯!

▫️香煎脆邊蛋肉餅飯($42)

▫️香茅雞排飯 ($38)

▫️蛋炒豬腸粉 ($27)

▫️招牌炸雞翼 ($27)
一份有4隻,炸得皮脆肉嫩,唔錯!