2021-05-30 541 views
•呢間嘅店內同門面裝修都好特別,有啲舊式電影海報、霓虹燈、摺枱摺凳,好懷舊!見好多人都推介酸辣粉,但今次我哋都冇叫到,反而想試下泰式手撕雞同青咖哩,酸辣粉就留返下次再嚟先食啦😛•🥢 泰式手撕雞米線 $88呢個米線可以揀幾麻/辣,揀咗少麻同少辣,唔係太食得辣嘅我覺得啱啱好😛幾惹味又唔會太辣,手撕雞份量多,雞肉都幾滑,而且好多芽菜、青瓜同炸蒜,夾埋一齊食好開胃!米線比一般食嘅偏幼同彈牙~•🥢 青咖哩雞絲撈米線 $78呢個係撈米線,青咖哩沾滿米線,有啲都有啲泰式嘅感覺,椰奶味好重,有少少蓋過辣,而且有啲漿住,多返少少水/汁就好啦😢 雞絲份量都多,同樣好多青瓜同炸蒜,好香🤩•📸 台灣柑桔梳打 $22

🥢 泰式手撕雞米線 $88

🥢 青咖哩雞絲撈米線 $78