2022-09-09 1035 views
轉左新工之後聽同事講一記既腸粉好好食,終於的起心肝早幾分鐘出門去買一記試下🙈。一記既價錢真係好良心價。10蚊4條腸粉,9蚊3粒自家製手打牛肉球,8蚊5粒燒賣,食到勁飽都只係$25。下次叫腸粉+牛肉球就好了,食太多太飽啦真係🤣。講返腸粉,非常滑溜,圓條型比較幼身,中間位有小小空心,所以d醬汁可以完美依附係腸粉度🤤,不得不讚佢既甜醬麻醬,濃味得黎厚落度岩岩好,食落無厚重既感覺,直得一讚👍。手打牛肉球非常出色,馬蹄爽口,牛肉軟滑帶有小小彈牙,食落好似酒樓個種,唔係一pat粉/死實實既。細細粒好易食,一啖一粒超過癮。😚至於燒賣亦都好好食,似係金龍個類,但由於腸粉&牛肉球實在太出色,燒賣就變得普通左小小啦。🙈

2022-09-09