Morton's of Chicago

2022-06-06 1371 views
男朋友生日 諗住有儀式感啲😂😂😂因為自己生日都食過,有張店里員工全體簽名既生日卡+相,Menu 又印有日期、 Happy Birthday + 名⋯ 其實係儀式感中真係唔錯選擇⋯ 而且服務都叫唔錯⋯ 因為2訪,我覺得今次好chur~ 😂 記得對上一次係甜品出黎,員工再幫忙影合照⋯ 但今次上左個餐湯(龍蝦湯),再上埋個餐包(洋蔥包)就話影合照晒番張相出黎比我地⋯ 當然我唔肯,因為湯+包 影出黎 對於我黎講 無乜代表性,所以我要求甜品黎左先合照⋯ (對不起⋯生日相更係要咁啦😂) 到食物⋯ 2個人 叫左個Set Dinner $888+10% 1. 有湯/沙律/ xxx 2. Main 3. 薯蓉/薯條/龍蝦尾 4. 甜品 (以上 希望我無記錯🤣) 因為叫Bone-in Ribeye 22安士要額外加$600 額外叫左薯蓉 一男一女 一個set 再 加左個湯 同 薯蓉 食到好飽😅- 龍蝦湯 有舊龍蝦肉 都ok 大舊- 洋蔥包一定要熱食 會香好多 - 薯條要快食, 唔係會痴埋一舊 松露味都算香 都算大份 - 蟹餅 啖啖蟹肉,但不過不失⋯ - 忌廉薯蓉 本人唔好薯蓉 男朋友話唔錯 - 帶骨肉眼
男朋友生日 諗住有儀式感啲😂😂😂
其實係儀式感中真係唔錯選擇⋯
而且服務都叫唔錯⋯

因為2訪,我覺得今次好chur~ 😂
記得對上一次係甜品出黎,員工再幫忙影合照⋯
(對不起⋯生日相更係要咁啦😂)

到食物⋯
2個人 叫左個Set Dinner $888+10%
1. 有湯/沙律/ xxx
2. Main
3. 薯蓉/薯條/龍蝦尾
4. 甜品
(以上 希望我無記錯🤣)

額外叫左薯蓉

一男一女 一個set 再 加左個湯 同 薯蓉
食到好飽😅

- 龍蝦湯 有舊龍蝦肉 都ok 大舊
- 洋蔥包一定要熱食 會香好多
- 薯條要快食, 唔係會痴埋一舊 松露味都算香 都算大份
- 蟹餅 啖啖蟹肉,但不過不失⋯
- 忌廉薯蓉 本人唔好薯蓉 男朋友話唔錯
- 帶骨肉眼 員工建議4成,有少少血水
,但我地搞唔掂,所以揀左5成 都叫岩岩好偏少少嫩⋯ 男朋友話正正子

- 心太軟⋯ 我對心太軟要求高啲⋯ 比較中意心真的很軟(流心), 但哩個稍為唔太流,係我眼中尚可😂⋯⋯

總結:
男朋友覺得唔錯~
我覺得可以有多點點進步😂
服務雖好,但都係可以更好😂

龍蝦湯
洋蔥包