2014-03-01 3146 views
第一次寫食評,請多多指教。以往有聚會,都會上OPEN RICE參考人地寫的食評,睇下有咩好介紹。經過多年,覺得只接受別人的付出,所以今次決定自己寫食評同大家分享下。今晚同兩位朋友去左YAMATON食飯補祝生日。本身想去"燒肉孫三郎",不過原來食自助餐又限時,所以最後選擇YAMATON。晚上七點到逹,只有兩三枱客。環境寬敞,而且整齊清潔,沒有時限,適合三五知己聚會。職員招呼周到,熱情主動。我地由七點坐到九點幾,見其間都不用排隊。不過假期日子,店又位於旺角旺區,人流居然咁冷清,所以對於食物質素存疑。以下就係我地所點食物:大和豚沙律 HKD 88其實類似凱撒沙律,不過加入切粒午餐肉,但略嫌醬汁太多豚肉野菜飛魚鍋HKD236魚鍋上菜時,職員在湯底加入骨膠原。骨膠原有美肌作用,不過味覺上其實無乜分別。豚肉包住野菜,旁邊係豆腐同年糕。豚肉肉質鮮嫩。大和廿四美HKD88一共24件壽司,不值得推介。很普通。呢個價錢真係唔抵食。甜品餐牌白桃雪芭 HKD48普通,可以不試鐵板菠蘿燒餅伴雪糕HKD48一塊燒左既菠蘿加一球雪糕凍檸檬可槳(1000ML ) HK58總括而言,短期內都不會再幫襯。唔係唔好食,不過
第一次寫食評,請多多指教。

大和豚沙律 HKD 88
其實類似凱撒沙律,不過加入切粒午餐肉,但略嫌醬汁太多
大和豚沙律
豚肉野菜飛魚鍋HKD236
豚肉野菜飛魚鍋
大和廿四美HKD88
一共24件壽司,不值得推介。很普通。呢個價錢真係唔抵食。
大和廿四美
鐵板菠蘿燒餅伴雪糕HKD48
一塊燒左既菠蘿加一球雪糕
鐡板菠蘿燒餅伴雪糕
凍檸檬可槳(1000ML ) HK58

總括而言,短期內都不會再幫襯。唔係唔好食,不過旺角食肆眾多,應該有更好選擇。
最後埋單HKD843

Other Info. : 我同其中一位朋友,六點左右每人已經食左碗牛肉麵,如果你自認係大食之人,呢個價錢真係食唔飽。不過想休休閒閒傾下計,呢度都幾適合HEA 下。
2014-02-23
Celebration