2021-04-07 416 views
今日係復活節假期第二日,瞓到自然醒之後大約1點半先出動搵嘢食~知道火炭工廠區多咗好多黃店🟡 專登去搵吓,適逢睇到呢間,我對台式食品都好有興趣啱晒胃口,於是一行二人就入咗嚟~餐廳係半自助式,疫情下要登記入座資料同量體溫,之後可自行搵位,再出去收銀處點餐,然後侍應送餐~ 流程大概就係咁嘅~當我哋決定咗食咩之後,由我拎住餐牌出去收銀處,呢個時候,我有幸「見識」到嗰位四眼大叔嘅服務~👓大叔 | 👩🏻 我👩🏻:唔該⋯我想要⋯👓:小姐,你邊張枱架? 👩🏻: hm....我坐電視機對住嗰張(同時我指向枱嘅方向指意話佢知)但未講完佢就開口⋯👓:我都唔知你講邊張!👩🏻:我未講完,你就截斷,就梗係唔知啦!👓:頭先咪叫咗你哋要講枱號囉!👩🏻:頭先? 你同邊個講?👓:我同嗰位先生講架!👩🏻:哦⋯咁即係唔係我啦,我當時聽唔到喎;你而家係咪要我返埋位,睇咗枱號再出嚟點餐呀?👓:咁你講啦⋯(佢怒氣沖沖咁嘅樣,衰過黑社會)👩🏻 :乜你可以咁嘅服務態度嘅?呢個時候我咩mood都無晒~ 9秒9放番低個餐牌,走!食餐飯啫,無謂貼錢買難受!總結:已backlisted~ 可能疫情下呢間餐廳太好生意嘞,唔多旨在一個半個所謂嘅「

啱晒胃口,於是一行二人就入咗嚟~

👓大叔 | 👩🏻 我

👩🏻:唔該⋯我想要⋯

👓:小姐,你邊張枱架?

👓:我都唔知你講邊張!

👩🏻:我未講完,你就截斷,就梗係唔知啦!

👓:頭先咪叫咗你哋要講枱號囉!

👩🏻:頭先? 你同邊個講?

👓:我同嗰位先生講架!

👓:
咁你講啦⋯(佢怒氣沖沖咁嘅樣,衰過黑社會)

👩🏻 :乜你可以咁嘅服務態度嘅?

總結:
已backlisted~

可能疫情下呢間餐廳太好生意嘞,唔多旨在一個半個所謂嘅「客人」掛~ 唯有祝佢哋長做長有啦~
2021-04-03
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch