去過K11及海港城分店,特別覺得又一城這間分店的食物份量很少。今次兩個人食,叫了兩款主菜:肉醬長通粉-因為價錢係$138,心諗會係厚厚的肉醬配長通粉,未必係二人份量,但不會連一人份量都不如,食完好似無食過甘而且長通粉好似未煮熟,有d硬。新加坡辣蟹pizza-一心以為會焗到好乾脆,再配有少少烤焦的辣蟹肉,一定好野味香口,點知唔係,真的有少少失望。Pizza餅底超薄,兩個人食完13吋pizza再加長通粉都係得5成飽,之後,仲要去food court食碗粉,但之前去k11或海港城都係食到好滿足的,有時食唔晒到打包,所以比較之下,呢度整的份量太少了。而且因為無預水牛芝士係凍的,所以這個pizza的餅底係暖,餡料偏凍,並不是熱食,有d怪,而且唔辣,有d失望。

今次兩個人食,叫了兩款主菜:
肉醬長通粉

而且長通粉好似未煮熟,有d硬。
新加坡辣蟹薄餅

2017-11-11