2021-08-16 513 views
今次來到<Sofia>,就是想見識一下西式素菜,平常比較少吃素的我,感覺有另一番體驗。餐廳供應多種西式素食選擇,意粉、意大利飯、pizza 都有,價格亦都吾貴,人均消費百多元左右,如果order主菜,已經送一杯飲品,另外亦可加錢要埋餐湯同甜品。仲有二人套餐供應。餐廳感覺都非常舒適,客人不算多,可以慢慢食吾洗趕。<卡邦尼亞意粉>意粉上面有些impossible meat,味道鹹鹹地,用來扮ham個味道都扮得幾似,意粉軟度適中,充滿濃郁嘅芝士味同埋忌廉味,個汁調教得好好食,值得推薦。<咖哩海鮮農夫包>咖哩嘅味道比我想像中辣同濃,不過配農夫包來講都不錯的。素菜類海鮮有蝦、帶子和魷魚,入口都幾彈牙,有d似魚蛋的口感,感覺都幾特別。<海鮮pizza>比較港式的pizza,有素蝦、粟米、cheese和菠蘿,有少少似食pizza麵包,味道是可以的,不過pizza的餅底厚得來但不夠脆,感覺一般。薯條非常新鮮,炸得好脆好食!跟餐送的桃味熱茶,茶味都幾清新。整體來講,我覺得卡邦尼亞意粉係最好食的,由於呢間餐廳嘅價錢本身定價不貴,西式素食嘅餐廳

仲有二人套餐供應。

餐廳感覺都非常舒適,客人不算多,可以慢慢食吾洗趕。

<卡邦尼亞意粉>

<咖哩海鮮農夫包>

<海鮮pizza>

薯條非常新鮮,炸得好脆好食!

跟餐送的桃味熱茶,茶味都幾清新。
整體來講,我覺得卡邦尼亞意粉係最好食的,由於呢間餐廳嘅價錢本身定價不貴,西式素食嘅餐廳又比較新穎同埋特別,都值得一試的。

• 卡邦尼亞意粉