2K
2016-03-09 479 views
凍 hazelnut latte,一向飲開 Mocha,但 pacific 無就飲 hazelnut 代替啦,因為味道最近似,愛的替身 hazelnut。西方文化一向無凍啡架呢,因為冰溶化後會影響味道,但近年開始普及喇。要係冰溶化而破壞味道前飲晒去,hazelnut 味道微甜沉厚,質地帶點粗糙,配上洋溢甘苦味既咖啡豆及鮮奶,羞怯既咖啡香感覺良好,不錯既選擇。人頭擁擁,坐無虛席,艱難地找到位置,環顧四週白坐既多過真係幫襯架喎,做功課、睇報紙、上網、打機、瞓覺、等等,場面有趣。行旺角行到腳軟呀,尊登請假為新居添置用品,好耐無試過行幾粒鍾,睏死人咩﹗飲杯咖啡坐坐休息一下回回氣。

凍 hazelnut latte
2013-01-12
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)