2020-03-23 29 views
最近我好鍾意食台灣野,咁岩去寶琳探一個好耐冇見既朋友,即刻上網睇吓附近有冇台灣嘢食,午餐就決定咗喺呢一間食啦,呢度嘅環境好靚,牆上面有好多朵立體花花,真係好靚呀!我見到餐牌上有三杯雞依個選擇,諗諗吓都好耐冇食過三杯雞啦,就決定咗嗌三杯雞定食,一個飯一個菜一個三杯雞再加杯嘢飲,就係我嘅午餐!呢度嘅等候時間其實唔係好耐,繁忙時間嘅上菜速度都幾快,職員嘅服務態度都唔錯!三杯雞上菜嘅時候仲係熱辣辣,估唔到佢雞嘅份量都幾多,肉質juicy,而且雞粒嘅骨唔多,肥膏都唔多,可以放心食,三杯雞個汁撈飯真係好好味!唔會太鹹唔會濃味但係好惹味!另外我仲加咗+$8要咗個黑木耳小食,依個價錢真係幾抵!辣辣地好開胃!我同朋友都好鍾意餃子,所以決定咗要八隻煎餃子,估唔到呢度嘅煎餃子真係幾好食喎,金黃色,內餡唔會乾,皮又唔會硬,做得幾出色!我仲飲咗杯特飲,大大杯好解渴,啱晒而家出邊熱辣辣既天氣!仙氣火龍果特飲,飲得出好足料,仲有啲淡茶味,我個人幾喜歡!

三杯雞上菜嘅時候仲係熱辣辣,
唔會太鹹唔會濃味但係好惹味!

我同朋友都好鍾意餃子,
內餡唔會乾,皮又唔會硬,做得幾出色!

我仲飲咗杯特飲,大大杯好解渴,