2020-07-14 2656 views
行完呢頭又到開餐時間,諗起呢間餐廳係附近見佢門口有宣傳買一送一優惠,相當抵食,咁就推門啦,仲等咩呀?!!炎熱天氣,先黎個牛油果蟹肉沙律,顏色配搭So Freshing基本上係以凱撒沙律為基底,加埋牛油果同蟹肉都係我歡喜食物之一,入口有幾種口感,蟹肉真係蟹肉,並唔係求其用蟹柳代替就算,牛油果嘅綿滑口感,加上爽口沙律菜,作為打頭陣菜式,掂呀!想延續清新味道嘅感覺,捨棄成日飲嘅檸茶,改為呢杯顏色咁靚嘅西柚錫蘭紅茶 ($25),飲落有香甜西柚味,一杯份量絶對夠成餐飲,抵飲又好味!出菜速度都幾快,係我地仲食緊沙律之際,呢客煎香辣鷄肉意式蕃茄水牛芝士意粉 ($85)就上枱啦賣相吸引,鷄肉放於蕃茄意粉上,側邊有幾粒水牛芝士入口熱度夠,每條意粉都沾滿香濃蕃茄醬,可加少少水牛芝士增加口感,單食都好妹味而2舊煎香左鷄肉,外面有少少焦香,口感一D都唔嚡口同乾喎,少少辣味將味道又再提升!另一客主菜係白酒牛油汁蜆肉扁意粉 ($102),成件事簡簡單單,唔會好飽膩蜆肉頗飽滿同鮮甜,最重要食唔到有沙粒; 扁意粉有口感,配白酒牛油汁,清新利落,無一口cream膩感!主菜用餐完畢,甜品上場,幾款口味中選擇呢客岩鹽焦糖焗
行完呢頭又到開餐時間,諗起呢間餐廳係附近

賣相吸引,鷄肉放於蕃茄意粉上,側邊有幾粒水牛芝士

主菜用餐完畢,甜品上場,幾款口味中選擇呢客岩鹽焦糖焗鬆餅配雲呢拿雪糕 ($58),侍應放上枱後,一股蛋糕香味已飄上黎

即叫即做,牛油放上鬆餅上已呈現溶掉狀態,有兩款焦糖漿及糖漿淋上去食

識食當然配埋雲呢拿雪糕一齊食,一凍一熱,鬆餅口感相當鬆軟,香濃蛋味,甜度岩岩好!  超好食!!

即時叫番杯Latte ($32/大)一路食鬆餅,一啖香滑咖啡,滿足度爆燈^^
Type of Meal
Dinner