2017-03-22 260 views
今日和太太出太子居廬食dinner, 我們點了黑松露磨菇海膽波菜闊條面, 煙三文魚凱撒沙律、鮮茄海鮮墨汁意粉和提拉米蘇。黑松露磨菇海膽波菜闊條面黑松露味香濃,海膽好鮮, 沒有苦味、磨菇, 車厘茄好爽口, 波菜面好香滑,配上波菜面食落口感豐富;煙三文魚凱撒沙律, 煙三文魚味道適中, 沙律菜好新鮮爽口, 配上脆多士, 新鮮車厘茄和沙律醬, 食落去酸酸甜甜好開胃;鮮茄海鮮墨汁意粉材料好豐富, 海鮮有青口, 魷魚和帶子, 海鮮好新鮮爽口, 墨魚汁意粉, 墨味香濃, 食落爽口不油膩, 初時以為整個意粉沒有鮮茄, 原來「寶物沉歸底」, 鮮茄在意粉入面, 鮮茄新鮮, 配上墨汁意粉, 食落好有層次, 口感豐富滿足、最後提拉米蘇茶味香濃, 好香滑,味道不會太過苦。餐廳食物美味, 好有水準,值得一試。

提拉米蘇
煙三文魚凱撒沙律