2019-09-17 1270 views
佢只不過系一間有好多貓s駐守既餐廳,佢並吾系一間貓cafe URBAN CAFE位置油麻地地鐵站附近,但都好近旺角潮流特區果邊,所以呢間樓上cafe好岩分散系各區既三五知己作為聚腳點。由於餐廳內有好多可愛既小貓喵系到駐守,所以都留意到餐廳系衛生方便都做得好充足,除左要每個入黎既客人都著鞋套外,仲要我地雙手消左毒先入另外D貓都見慣哂人,會系到跳黎跳去,系進食過程都系一個新鮮既體驗。2人套餐      $268兩個人去食叫左個2人套餐,包左兩份餐湯 & 沙津,仲有兩道主菜同兩杯$38既飲品。餐湯 & 沙津  72分餐湯係忌廉湯,食到有搞粹左既薯仔粒,個湯好滑好creamy,完全食到好重既忌廉味。另外沙津正正常常,個汁酸酸地開胃好岩。滋味2人小食拼盤     $28       70分Ordered 2人套餐可以+$28享用呢個小食拼盤,小食拼盤包含左法蘭克福腸、雞塊&薯角,$28食到咁多野所以都加左,法蘭克福腸切左做一片片再煎,煎到好香口。巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅       74分食pazzi個人覺得比起D料同醬汁,個餅底先系重點,要脆得黎又夠軟棉棉,urban呢到個pazzi都做到
佢只不過系一間有好多貓s駐守既餐廳,佢並吾系一間貓cafe

2人套餐      $268
餐湯 & 沙津  72分
餐湯 & 沙津

滋味2人小食拼盤     $28       70分

滋味2人小食拼盤

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅       74分
食pazzi個人覺得比起D料同醬汁,個餅底先系重點,要脆得黎又夠軟棉棉,urban呢到個pazzi都做到又脆又軟有咬口既效果,D水牛芝士都名不虛傳真系做到拉絲

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉        74分
咬左一淡D青色蟹籽都feel到個芥末味好重,都幾新鮮呢種味道,蜆有連殼一拼煮所以都食得蜆既新鮮。扁意粉煮完之後撈左忌廉汁,食落Q彈無淋哂,岩喵中意食白汁意粉既人。

日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉

Oreo脆脆特濃朱古力      $58         76分
呢款飲品如果單點既話要$58,而我今次系跟套餐叫所以只系加20。朱古力好香濃好滑,面上鋪滿左好多Oreo粹仲有少許既奶,所以成杯野飲真系好重chocolate仲好滑,又可以咬下D Oreo粹。
Oreo脆脆特濃朱古力
2019-09-16