2013-08-13 43 views
自從保齡球場無左就好耐無來奧運站呢邊,去開工廠區就約埋朋友去奧海城食飯,由於地面太熱關係地鐵站一行出去就見到呢間餐廳就即刻入去,貪就腳又唔駛等位!雖然求其揀但坐落又覺得間餐廳幾舒服裝修都好特別!個餐牌都做到好似BIRTHDAY CARD咁一行四人首先點了羅文生菜配香蒜銀魚柳汁配烤煙燻火腿,偷瞄到隔離枱個薯條好吸引,所以又學人點了!我習慣頭盤點份沙律菜,睇見住佢個名仲怕會肉味好濃,好彩出到來都唔係,我幾鐘意呢隻CHEESS可能平時食開都係芝士粉,呢份係一片片的,所以一啖菜一啖芝士一啖火腿好美味!我諗正常無乜人會推介炸薯條但呢份又係真係要讚..個醬既!呢個醬係松露蛋黃醬,好CREAMILY!!D松露勁香!一食就忍唔住一條接一條咁咬,最後我地幾個人仲爭食個醬!嗌左呢杯特飲-野莓汁配檸檬葉及接骨木花,都幾fresh!主菜來了!意大利火腿,貢哥蘇拉芝士薄餅!餅皮厚度適中,側面都係脆脆內裡好香芝士,佢個份量係一款火腿跟一塊PIZZA,,咁樣一口咬落去係剛剛好,而且火腿唔會太咸,不過呢個一定要熱辣辣時食,略嫌一凍左切都難意大利天使麵配鮮蝦香蒜辣蕃茄醬汁,我喜歡食天使麵,因為無意粉咁粉,又唔會太硬無口
羅文生菜配香蒜銀魚柳配烤煙火腿
炸薯條配松露蛋黃醬
嗌左呢杯特飲-野莓汁配檸檬葉及接骨木花,都幾fresh!
野莓汁配檸檬葉及接骨木花
意大利火腿,貢哥蘇拉芝士薄餅
意大利天使麵配鮮蝦香蒜辣蕃茄醬汁,我喜歡食天使麵,因為無意粉咁粉,又唔會太硬無口感,所以而且蕃茄醬酸酸甜甜好入味,可能我其他菜都有CHEESS所以配蕃茄汁特別開胃!但酸度又無蓋過鮮蝦既味!
意大利天使麵配鮮蝦香蒜辣蕃茄醬汁
最後,同身為甜品達人既朋友一起,甜品一定唔少得!叫了榛子朱古力棒 & 野莓慕絲蛋糕配紅莓汁!
呢個味道同賣相我都俾好高分,經理同我地講呢個甜品以唇膏作造型,而佢外層係比較dark chocolate的醬裡面就係chocolate mosses,個底就係朱古力蛋糕,紅色個堆係raspberry醬,咁就唔會太甜。建議兩個人叫一份呢個因為都幾"漏",但真係好好味!
呢個都唔錯,裡面係滿滿紅莓肉,蛋糕就一般海绵蛋糕,只係醬太多,蛋糕一直吸個醬就會濕囉,overall都係好味既!
係盲"舂"舂"既情況下試左呢間無預期既意大利餐廳,以百零蚊既價錢食到我認為中等級數既意大利餐廳都算係"意外'收穫,大家去開不彷去試下!
2013-08-06
羅文生菜配香蒜銀魚柳配烤煙火腿