2017-05-07 499 views
銅鑼灣既Casa,聽朋友介紹食海鮮好出名,今次趁朋友生日就黎試下。呢間餐廳既新鮮生蠔都非常出名,有10幾種唔同國家既生蠔比客人選擇,而且仲有買一送一優惠。叫左Black Pearl同Mermaid。新鮮爽口,有淡淡的海水味。美國Rib Eye 10oz我們點了7成熟既Rib Eye,肉質嫩滑而且多汁,中間仲係粉紅色,就咁點海鹽已經帶出牛扒既鮮味,而且份量十足。其實本身想叫龍蝦,可惜賣曬,下次要早D訂定先得。飯後甜品唔少得,叫左梨撻,即場焗製雖然要等一陣,但係值得既,因為酥皮鬆脆,個梨又夠清甜,既然個撻底做得, 6出色,不妨考慮下做埋其他生果,好似蘋果,一定好好味。

美國Rib Eye 10oz
梨撻