2020-02-03 685 views
睇完戲同朋友搵個舒服既地方傾下計,朋友又唔鐘意coffee shop,話想試下新野,所以就搵左呢間野飲好似做得幾靚既餐廳。一黎到睇menu就馬上比佢啲水墨風飲品吸引左,本身睇中麻糬芋泥茉莉鮮奶綠,但係又對芝麻好有興趣,最後都係揀左麻糬芝麻烏龍鮮奶茶。朋友話想飲清啲既野,就叫左鮮奶伯爵茶。店員有提醒水墨風飲品類係飲之前要搞勻佢先,但係我覺得可以先飲幾啖,再搞勻佢飲。因為佢既鮮奶茶底其實係比較清新,而我揀既芝麻係勁香勁濃味。雖然佢唔會好甜,反而仲甜度適中,但係搞勻左既話,烏龍茶味相對就會弱左好多,所以我覺得可以先品嚐下佢鮮奶茶既味道,先再同芝麻一齊飲。因為我就係咁飲啦哈哈。底下勁多麻糬粒,同芝麻好夾~朋友既鮮奶伯爵茶無叫少甜,我試左一啖,甜度都幾適中。雖然如果比我揀,我都會叫少甜,但我飲落去,覺得呢到既正常最多只係出面台茶店既少甜程度,比較清新舒服~另外我地仲加左件八女抹茶蒙布朗送下茶。佢外層既質感幾好,唔會好實好乾,而且都唔係勁甜。入面有cream,栗子粒,同埋海綿蛋糕。蛋糕唔會好乾,不過我其實麻麻地鐘意食呢種有cream既蛋糕,但鐘意食cream既朋友就話好食!另外既就係,佢既環境佈置

另外既就係,佢既環境佈置得都幾靚幾舒服,不過人流都比較多,可能要好彩先有位坐呢!
2020-02-01
Type of Meal