WM咖啡廳

Café@WM
2023-03-11 3303 views
之前既週末去左西貢,發現WM酒店真係好靚,好有日本庭園酒店既感覺,行到個邊非常寧靜~同係碼頭既吵鬧比較完全係兩回事,大家去西貢既話,不妨都可以去睇睇~好啦,入返正題😂👇🏻WM咖啡廳位於WM酒店底下一層,係checkin大堂搵電梯落一層就到。咖啡廳環境寬敞,有落地窗邊位置,亦設有戶外位置。✨週末假日海鮮自助餐 成人$468一位🔸冷盤、生蠔冷盤有青口、翡翠螺及蝦,三樣都食得出幾新鮮,青口鮮甜,特別推介翡翠螺,入口爽身彈牙;自助餐既賣點當然唔少得生蠔啦~而哩到既生蠔帶海水味,質感較清爽~🔸魚生、壽司魚生有八爪魚、三文魚、吞拿魚及希靈魚,全部同樣新鮮,三文魚、吞拿魚質素唔錯,返兜左幾次,八爪魚亦爽彈,旁邊仲有幾款壽司,不過怕好快飽既我地就無食到啦🤣🔸熱食熱食方面,有烤澳洲西冷牛肉、德國蜜汁火腿、雞肉串燒、五花腩串燒、日式章魚丸、泰式烤牛肉、印度烤雞及日式天婦羅等~推介烤澳洲西冷牛肉,燒得剛剛好,肉質粉嫩;雞肉串燒、五花腩串燒味道亦唔錯;而天婦羅亦係岩岩炸起,夠曬熱辣辣~🔸主食主食有意大利燴飯、白菌素菜蕃茄汁意粉及即煮日式拉麵,我地就揀左一碗即煮日式拉麵share,配料就選擇左大大粒既帶子及大

✨週末假日海鮮自助餐 成人$468一位
🔸冷盤、生蠔

🔸魚生、壽司

🔸熱食

🔸主食
主食有意大利燴飯、白菌素菜蕃茄汁意粉及即煮日式拉麵,我地就揀左一碗即煮日式拉麵share,配料就選擇左大大粒既帶子及大條蟹柳,拉麵入面仲有唔少配菜。

🥣湯
湯有南瓜甘筍湯及中式蕃茄薯仔湯。

🍰甜品
甜品方面種類都唔少,特別推介朱古力布朗尼、藍莓芝士蛋糕、葡撻同士多啤梨拿破崙,四樣都好食!而且旁邊既雪糕櫃仲有Häagen-Dazs,入面有幾款唔同口味可以選擇,我就揀左雲呢拿曲奇同朱古力🍫

整體黎講,咖啡廳環境寬敞舒適,食物都幾有質素,冷盤同魚生亦夠新鮮,去西貢想搵自助餐食既話,都不妨可以試下~

Type of Meal
Lunch