中環嘅SOHO區有間新派日式餐廳想試好耐,用恐龍同森林做主題🦖🌳一入去會有個牌仔俾你確定枱號,上左樓梯就係食嘢地方,好似置身係一個有恐龍嘅叢林世界咁,裝修方面好有心機🌳🤣腐皮壽司系列🫔腐皮甜甜地,配上唔同嘅刺身,係味道同口感上都有唔同嘅新鮮感🥰啲飯砌得實,唔會一夾就散👍🏿🧀明太子芝士蛋黃三文魚🫔 ($36) 4/5新鮮三文魚切正方形粒,好有咬口,明太子芝士蛋黃唔會好漏,加埋好match😍🌶️辣味三文魚🫔 ($35) 3/5感覺似韓國泡菜版本嘅三文魚,都係切正方形粒~食落幾新穎😜🐟柚子左口魚🫔 ($35) 4/5左口魚油脂幾香,同柚子胡椒幾夾,魚味亦重,好食!😎🦀炙燒蟹沙律🫔 ($32) 4/5鐘意沙律醬嘅一定唔好錯過😎炙燒蟹一絲絲,撈埋沙律醬,一次過炙燒~焦香味突出埋蟹鮮味🤩🫃🏼夏威夷肥仔-秘製芝士鰻魚卷-半份 ($78) 4.5/5卷中嘅燒鰻魚肉質好柔軟,而且份量適中!配上瀑布咁多芝士嘅濃郁口感,好邪惡但超級好食!😍😍💃🏻邁阿密女朗-微辣吞那魚拖羅茸卷-半份 ($84) 4.5/5呢款壽司卷外觀幾精美✨一食落去超香麻油味~凸顯到吞拿魚嘅鮮甜💕拖羅茸入口即溶!外圍芝麻更加令成個卷物嘅香口
腐皮壽司系列
🧀明太子芝士蛋黃三文魚🫔 ($36) 4/5
🌶️辣味三文魚🫔 ($35) 3/5
感覺似韓國泡菜版本嘅三文魚,都係切正方形粒~食落幾新穎😜
🐟柚子左口魚🫔 ($35) 4/5
左口魚油脂幾香,同柚子胡椒幾夾,魚味亦重,好食!😎
🦀炙燒蟹沙律🫔 ($32) 4/5
夏威夷肥仔
邁阿密女郎
呢款壽司卷外觀幾精美✨一食落去超香麻油味~凸顯到吞拿魚嘅鮮甜💕拖羅茸入口即溶!外圍芝麻更加令成個卷物嘅香口程度高左😌
西雅圖鬼妹
👩🏻‍🦰西雅圖鬼妹-火炙三文魚卷-半份 ($80) 4/5
三文魚嘅鮮味同炙燒嘅香氣完美結合😍每一啖都散發出誘人嘅滋味~焦香味重,加上佢哋特製嘅醬汁,味道更加豐富😋

🍗蜜糖芥茉炸雞 ($89) 4.5/5
蜜糖芥茉炸雞
呢道菜絕對推介🤩雞肉外層炸到金黃酥脆,放左好耐都仲可以keep住脆,冇厚厚嘅炸粉✨內裡就保持住多汁鮮嫩💕蜜糖芥茉嘅組合為呢道菜增添咗一絲甜辣風味,令人食完一舊接住食下一舊🥰
Asahi
🍺Asahi ($72) 4/5
呢間咁得意嘅主題餐廳有好多唔同款嘅酒可以叫✨除咗有日式嘅清酒之外,我哋叫左Asahi嚟飲~酒杯有隻為食龍公仔幾得意,飲落亦相當夠氣😎

💕餐廳不論環境同食物都好滿意👍期待下次帶更多朋友去食💕

🔎 為食龍