2020-03-18 911 views
行完尖咀又開始肚餓喇‵今日想食日本野,就食刺身丼🍱啦香港刺身丼其實選擇唔太多,有既都係好貴好貴😥而哩一間我自己覺得係性價比想對高既👍🏻佢地其實本身已經SET 左一D 定食俾大家揀既~選擇都幾多嫁而佢地都有熟食揀,所以就算有朋友唔食生野,都唔怕🙌🏻🙌🏻如果大家揀唔岩D SET”” 就可以叫自選SET 喇佢都有幾多野揀嫁~最基本既三文魚、甜蝦、油甘魚當然有啦,但連池魚、吞拿魚赤身、中腩、大腩都有嫁而我就揀左 “ 特選海之幸壽司飯定食” 入面有三文魚、赤身、油甘魚、帆立貝、甜蝦同玉子,乜都有D,岩晒我呢D選擇困難症既人。而因為呢個係定食黎既, 所以包左麵豉湯、漬物,煮水蛋同生果。🦐🐟🍱特選海之幸壽司飯定食🍱🦐🐟🐟魚生係新鮮既,全部睇落都好有光澤、食落好有魚油味同鮮味。而漬物係一D 粉絲木耳加紅蘿蔔🥕整既,食落酸酸地,幾開胃,而另外重有一個日式煮蛋,D蛋🥚好滑,入面重有冬菇、海鮮粒同蟹柳,都幾精緻牙,重有兩舊生果TIM~🐠自選SET🐟而我朋友就叫左自選SET~叫左兩份三文魚,同一份大腩吞拿魚,大腩吞拿魚都重魚油味,但未至於係超級重,到好油好膩果種感覺。而自選SET 都有包晒麵豉湯、漬物,煮水蛋
行完尖咀又開始肚餓喇‵今日想食日本野,就食刺身丼🍱啦
香港刺身丼其實選擇唔太多,有既都係好貴好貴😥
而哩一間我自己覺得係性價比想對高既👍🏻

而佢地都有熟食揀,所以就算有朋友唔食生野,都唔怕🙌🏻🙌🏻

如果大家揀唔岩D SET”” 就可以叫自選SET 喇
而我就揀左 “ 特選海之幸壽司飯定食”

🦐🐟🍱特選海之幸壽司飯定食🍱🦐🐟

🐠自選SET🐟

而我朋友就叫左自選SET~叫左兩份三文魚,同一份大腩吞拿魚,大腩吞拿魚都重魚油味,但未至於係超級重,到好油好膩果種感覺。而自選SET 都有包晒麵豉湯、漬物,煮水蛋同生果🍈嫁。

我食左咁多次,水準都係KEEP 到,我自己就覺得可以再黎既,性價比幾高,,如果大家有好介紹,麻煩開心SHARE 下喇😬😬