2020-10-17 784 views
黎黃金海岸Staycation 慶祝生日見酒店個Menu 唔多吸引決定試下呢間一黎到waitress好有禮貌介紹menu, 我地叫左半打生蠔,waiter 上菜都好好,每種蠔都有詳細介紹,全部都好新鮮好大隻我最鍾意Ostra Regal有少少海水味,入口鮮甜之後我地分別叫左2個set, 一個6個course,一個5個course😋特別鍾意個田螺,唔係一般餐廳咁連殼上而係釀左入蘑菇道好juicy 佢送既鮑魚都高質,大大隻好彈牙👍其他前菜都above average, 個松露湯入面加左薯仔幾特別,我就比較鐘意龍蝦湯無咁漏主菜試左個豬鞍同牛扒,豬鞍好嫩7成熟有少少脂肪唔會好肥,係香港好少食到咁既質素,好多米芝蓮都做唔到西冷牛扒都唔錯,少少炭燒味好juicy 最後有個生日甜品心形心太軟,幾大個又流心2個人食左咁多野加生蠔先1300蚊埋單,呢道服務、氣氛同食物都非常好,而家係香港好難搵到喇有機會一定再黎😋😋

我最鍾意Ostra Regal有少少海水味,入口鮮甜

生蠔

田螺

佢送既鮑魚都高質,大大隻好彈牙👍

西冷牛扒都唔錯,少少炭燒味好juicy

最後有個生日甜品心形心太軟,幾大個又流心

有機會一定再黎😋😋
生蠔