2017-01-08 981 views
之前係某飲食雜誌見到,西灣河開左開小店,標榜係少味精既家常韓國料理,一直都想試下,上次同細佬黎,原來星期四唔開,今次一於同姐妹慶祝Happy Friday~~他開小店都幾隱世,有少少難搵,去到見到個好得意既招牌,似係小朋友寫既字,店舖裝修都幾溫馨~坐低望一望Menu,食物種類雖然唔算多,但價格都幾平民化,我地三個order左一碟紫菜包飯,一碗牛肉拌飯同一份芝士炸雞紫菜包飯入面有午餐肉同芝士,兩種味道好夾,芝士好香,午餐肉入口即溶,我地話快食哂成碟牛肉拌飯既賣相同出面賣既無乜分別,但無咁濃味,反而一種清新的感覺,有家的味道芝士炸雞一份有6件,3件雞除3件雞翼,同好多芝士!!!每拎起一件雞都有拉芝的視覺效果,好正,d雞亦炸得相當唔錯,內軟外脆,仲好juicy添唔知係咪食得太多芝士,我地三碟竟然夠哂數,每人埋單都係70蚊左右,真係大件夾抵食,唔怪之得我地8點幾走果時,店外仲排哂長龍啦~~

紫菜包飯
牛肉拌飯