2020-09-13 24724 views
第2次食,都係用app來book,不過要等2個月2先食到。另外,walk-in排隊太耐,暫時未考慮。佐敦店用餐時間得60mins,比較趕的,但常客就夠時間,因為落單、點餐、送餐都幾快。今次2個人來食,瘋狂進食16碟,加2件甜品,好滿足。我地覺得比較好味好以下款:三文魚腩肥美,魚油豐富,口感嫩滑。長鰭吞拿魚反而平靚正蟹膏同芥末魷魚超濃郁,冇得輸,回味無窮,而且唔腥。三味蝦就最抵食,3款都好味,虎蝦爽甜,熟蝦鮮甜,甜蝦嫩甜。魷魚好好味好鮮嫩鰈魚反而幾好味又嫩,又唔腥甜品先最吸引,千層蛋糕好食到飛起,入口層次分明,cream將千層pancake融合一起,入口化開好咪。奶茶卡達拉娜,味道濃郁,奶茶味濃濃,口感幼滑,面層焦糖脆香甜美。味道比較麻麻 :中拖好似赤身咁瘦,仲要有筋,跟本咬唔入,食唔到,超失望。油甘魚好肥美,油光好靚,但今次肉質偏爽硬。吞拿魚蓉估唔到咁失望,冇咩味,又冇脂香,肉質爛哂,唔似魚蓉。鯖魚超咸,又熟熟地咁,好難食。三文魚籽太細粒太少啦,好似縮左水咁唔抵食。今次食物質素一般,水準難保持,不過2個人食,可以試到多d款,所以發現幾款味道麻麻的壽司,但大部份壽司都好味又抵食。

今次2個人來食,瘋狂進食16碟,加2件甜品,好滿足。
我地覺得比較好味好以下款:

三文魚腩肥美,魚油豐富,口感嫩滑。

長鰭吞拿魚反而平靚正

蟹膏同芥末魷魚超濃郁,冇得輸,回味無窮,而且唔腥。

三味蝦就最抵食,3款都好味,虎蝦爽甜,熟蝦鮮甜,甜蝦嫩甜。

魷魚好好味好鮮嫩
鰈魚反而幾好味又嫩,又唔腥

味道比較麻麻 :

中拖好似赤身咁瘦,仲要有筋,跟本咬唔入,食唔到,超失望。

油甘魚好肥美,油光好靚,但今次肉質偏爽硬。

鯖魚超咸,又熟熟地咁,好難食。

三文魚籽太細粒太少啦,好似縮左水咁唔抵食。

2020-09-06