2021-06-01 6024 views
同朋友喺附近想搵地方坐低飲杯嘢,本來對上樓cafe沒抱太大期望,估唔到有驚喜😎食物質素唔錯,下午茶幾抵食添~ 原來cafe裏面有好多隻貓貓🐈🐈所以喺門口都要穿上一次性鞋套保持乾淨!當日我哋叫咗三個餐, 共HK$240~性價比高~1️⃣「泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯」超讚😋 淨係睇名都覺得幾特別,因為比較少意大利飯會做fusion加入冬陰功元素😏 估唔到餐廳係調味方面拿捏得幾好,食得出有冬陰功味道之餘又唔會太辣,risotto嘅質地亦都恰當,煙韌彈牙,唔會過硬👍🏼 配埋藜麥胡麻醬野菜沙律及飲品 (+HK3 轉配URBAN CAFE 精選特調咖啡,凍飲)2️⃣ 小食餐:「芝士醬雞翼」配飲品 (熱美式黑咖啡, 不用加錢) 雞翼炸到香脆,肉質都幾juicy,芝士醬就唔係太濃味嘅~3️⃣ 「香辣蒜香煙鴨胸野菌橄欖油炒意大利麵」,配藜麥胡麻醬野菜沙律,補差價配 (熱)藍花皇家伯爵荔枝紅茶~ 意粉炒得Al dente,香口,整體不錯~ 花茶睇見有荔枝加入嘅,不過飲落去味道就唔太突出~過了一個唔錯嘅下午!💕 店子面積唔大,不過貓貓數量都幾多,所以總會碰到貓貓走嚟走去可以拍下照🐱🐱🐱

當日我哋叫咗三個餐, 共HK$240~性價比高~

雞翼炸到香脆,肉質都幾juicy,芝士醬就唔係太濃味嘅~

3️⃣ 「香辣蒜香煙鴨胸野菌橄欖油炒意大利麵」

2021-05-27
Type of Meal