2019-05-19 147 views
夏日熱辣辣~"唔識死"既我反而去食熱辣辣東南亞餐廳果子Cafe !今日試左印尼炒飯。擺盤賞心悅目。逐Part來雞串燒: 重花生味兼有花生碎, 燒得香蝦: 有少少辣但蝦身殼已好細心剝左, 容易進食蝦片: 有少少淋但還可以蛋: 荷包蛋既呈現好好睇。但如果蛋唔煮太熟蛋汁更多會為飯更帶來層次 (見下句)飯: 最欣賞既地方。咸, 辣, 甜三味十分平衡。飯亦不太黏身, 加上蛋汁個種溫厚既感覺, 好對我的口味。以 $64 一個午餐仲包埋飲品, 都真是值回票價。溫馨提示: 星期日午飯時間爆滿情況應該"不罕見"。所以, 記著book table, 咁就唔洗係出面日曬雨淋啦! 但係留意返, 佢最多幫你hold到 10分鐘架炸 (as of 19 May 2019)。
印尼炒飯

今日試左印尼炒飯。擺盤賞心悅目。

逐Part來

雞串燒: 重花生味兼有花生碎, 燒得香

蝦: 有少少辣但蝦身殼已好細心剝左, 容易進食

蝦片: 有少少淋但還可以

以 $64 一個午餐仲包埋飲品, 都真是值回票價。

2019-05-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch