2021-04-18 295 views
今晚忽然間好想飲Momo於是搵間尼泊爾印度菜先來一個餐前小食,同其他印度菜嘅都差唔多侍應姐姐有提到個sauce 有啲辣,都係一個萬用sauce😂之後既momo 佢會建議你點呢個醬食Samosa Chat壓碎咗嘅Samosa 然後上面加yogurt同香料醬我覺得比起就咁食Samosa更好食Momo味道正常,不過乾咗啲,個肉同個皮都係乾左少少串燒Cottage cheese出面比較少食到所以試吓味道以印度菜來講比較淡芝士會燒得好乾,有啲似豆腐乾,個人唔太喜歡Mutton Saagwala菠菜羊肉好多肉,真係好多😂多到後面我淨係想點汁都無得逃避啲羊肉Matar Paneer都係cottage cheese,同青豆煮個人都係鐘意有汁既cottage cheese🤣Naan呢個烤餅好正好抵佢係有羊肉夾喺入面烤,都幾多肉佢自己已經可以計係一個餸😂仲要有四大片,真心正Overall 我覺得係抵一來用左openrice discount 二來,佢既份量比出面既印度菜大份,所以嗌多左量😂好滿足侍應同老闆都好好人好nice,會好有耐性介紹俾你
今晚忽然間好想飲Momo
於是搵間尼泊爾印度菜

先來一個餐前小食,同其他印度菜嘅都差唔多

Samosa Chat
壓碎咗嘅Samosa 然後上面加yogurt同香料醬
我覺得比起就咁食Samosa更好食

Momo
味道正常,不過乾咗啲,個肉同個皮都係乾左少少

串燒Cottage cheese
出面比較少食到所以試吓
味道以印度菜來講比較淡
芝士會燒得好乾,有啲似豆腐乾,個人唔太喜歡

Mutton Saagwala
菠菜羊肉
好多肉,真係好多😂多到後面我淨係想點汁都無得逃避啲羊肉

Matar Paneer
都係cottage cheese,同青豆煮
個人都係鐘意有汁既cottage cheese🤣

Naan
呢個烤餅好正好抵
佢係有羊肉夾喺入面烤,都幾多肉
佢自己已經可以計係一個餸😂
仲要有四大片,真心正

Overall 我覺得係抵
一來用左openrice discount
二來,佢既份量比出面既印度菜大份,所以嗌多左量😂好滿足

侍應同老闆都好好人好nice,會好有耐性介紹俾你